dimarts, 12 de juliol del 2011

L'Escorxador Municipal

Justificació completa2.5 L'Escorxador Municipal

El proveïment de carns anava a càrrec de l'arrendatari dels terrenys del Comú on pasturava el seu ramat: "/.../ el arrendatario vendrá obligado á abastecer en la carne necesaria para el consumo del vecindario debiendo ser esta de buena calidad y exclusivamente de carnero, pudiendo elevar el precio de la venta á la cantidad de siete reales y seis cuartos la carnicera, no pudiendo en manera alguna elevar el tipo del que queda estipulado por carnicera." (Document 42) D'aquesta manera el propietari del ramat i arrendatari dels terrenys del Comú venia obligat a bastir de carn de corder el veïnat sota una sèrie de condicions que venien establertes en el Plec de Condicions d'Arrendament dels Terrenys del Comú que, entre d'altres, estableix les següents condicions: "El arrendatario vendrá obligado á abastecer de la carne necesaria para el consumo del vecindario, debiendo ser esta de buena calidad y exclusivamente de carnero /.../ 1 peseta 92 céntimos por carnicera /.../ El Ayuntamiento se reserva el derecho de inspección de la carne que se vendiere /.../ Será obligación del arrendatario vender las pieles de los carneros que mate al precio de siete reales cada una /.../".

Els problemes financers fan que es busquin ingressos aplicant arbitris per l'escoxament de porcs. A l'Acta del dia 27 d'octubre de 1884 (Imposició d'un dret sobre l'escorxament de porcs) es manifesta l'objecte de la Sessió: "tratar sobre la imposición de un derecho á todos los vecinos en general sobre el degüello o matanza de cerdos /.../ se acuerda por unanimidad establecer como tipo del arbitrio la cantidad de cinco pesetas por cada uno de los cerdos que se degüellen dentro de este término municipal /.../"

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